7:e april 2013. Brukslunken, Rånäs, 6500 m, tid 24:27, Racerapport:


Ca 5 grader, sol/molnigt, ca 5 m/s sned motvind stor del av loppet. Startvikt inkl skor 79,3 kg (tung!). Ca 2,5 km löpning som uppvärmning. Litet startfält, ca 75 löpare. Ledarbil – läckert! Planerar att springa med snitt-tempo om 3.59 /km, dvs sluttid under 26 min. Startskottet ljuder, står i andra led, går ut i 3:40 tempo första 200m, ordentlig motvind – ledarklungan susar iväg, kan inte ta rygg på någon för att minska blåsten. Känner att öppningen är för tuff, känner mig lite tung i benen och flåset får jobba ordentligt, sänker tempot till ca 4 min/km. 1:a km passeras på 3:56. Blir påhejad av Malin med del av familj vid 1,2 km. Ökar tempot något km 2 och 3 och går om tre löpare varav en som tävlar för Rånäs 4H, snittar dessa på 3:53/km. En del mindre backar och lite isigt underlag vid skuggpartier gör det inte helt lättsprunget. Både ben och centrala systemet får jobba men det är aldrig asjobbigt. Håller 3:53 tempo även under km 4, går ikapp en löpare från Vallentuna FK. Km 5 ut i blåsten igen, går om Vallentunalöparen och istället ikapp en löpare från OK Roslagen. Lägger mig bakom i vindfånget, ligger efter i ca 100 meter men får ingen draghjälp, han vill att jag går om. Han tar rygg på mig istället. Jag gör ett ryck och får 10 meter. Km 5 passeras på en totaltid av 19:26, fint, nytt årrsbästa på distansen. Svänger in på upploppet, ca 400 meter kvar. Orienteraren går ikapp och vill utmana om platsen, har gott om krafter och trycker på ordentligt och får en lucka på 10 meter direkt. Spurtar när jag ser målet – som jag inser kommer tidigare än 6500 meter. Passerar mållinjen efter 6300 meter på 24:27 vilket ger en snitt-tid om 3:53/km, med en hel del krafter kvar på slutet. Får en totalplats på 15 av 51 herrar. Endast två damer slår mig varav den ena är Ulrika FLodin. Utmärkt race, Höll ca 6 sekunder snabbare per km än tänkt måltempo, känner mig fräsch igen efter 20 sek vila. I bra slag. Solen skiner. Fantastiskt härligt! Jag är nummer två på bilden, fint pärlband av löpare i bakgrunden ca 1,2 km efter start.