7:e maj 2013. Skadad.

Förbannat. Muskelbristning i vaden. Tur att man har tillgång till försvarets sjukvårdsmateriel. Nu blir det alternativträning 3×15 + 1x45min per dag tills detta ordnat upp sig. Vårens stora mål arenamilen nästa torsdag känns lite avlägsen. Satans skit. Tur att jag inte hade startplats i Sthlm marathon i alla fall.
Uppdatering 130813:

Diagnosen lödde: Partiell ruptur av vänstra vadmuskeln, troligtvis soleus. Jag fick 6 veckors löpförbud av doktorn. “Efter sex veckor kan du börja jogga kortare sträckor, och sakta öka distansen”. Tid är det som läker fortsatte doktorn. Sådant tror jag inte på, annat än möjligtvis för allvarligare skador såsom benbrott. Alla seriösa idrottare lägger ned ofantlig tid på rehabilitering vid skador – aldrig att de skulle sätta sig framför tv:n och vänta ut skadan. Så fungerar inte kroppen.

Jag köpte därför enbart dagar efter skadan en racercykel och började cykelträna samt började simträna igen, och byggde på med en del styrketräning. Totalt blev det 24 st träningspass mellan 9:e – 31:a maj, uppdelade relativt jämnt mellan cykling, simning och styrkepass. Därutöver blev det en del promenader.

Min nya cykel!


Jag var tvungen att stå över flera inplanerade löptävlingar, bland annat Arenamilen i vallentuna, 10.000 m på bana, Blodomloppet 10km på djurgården samt Långlöparnas kväll på stadion, 10.000 m på bana. Himla tråkigt men vad göra?

I juni blev det något mer blygsamma 25 träningspass totalt men redan 1:a juni försökte jag jogga lite lätt. Blev 3,5 km utan känning i vaden. Den 5:e kunde jag springa 5 km men vaden var väldigt stram efteråt. 6 km blev det den 6:e men den 8:e hade jag viss smärta och avstod löpning. 12:e blev det 5 km igen och den 14:e 6 km. 16:e till 18:e höjde jag distansen med 8, 10 respektive 12 km lugn löpning. Övriga pass var cykling och styrketräning med något enstaka simpass. En veckolång förkylning gör dock att jag snittade ett timslångt träningspass varje dag jag inte var sjuk, och det får ändå ses som bra med tanke på att jag jobbade fulltid då jag inte var bortrest på semester.

I juli blev det totalt 24 träningspass, varav 16 löppass på totalt 18 mil. Den 20:e juli körde jag första längre passet sedan skadan (18km) och den 27:e blev det 20 km. Den 5:e augusti “råkade” det bli 27 km varav 10 km i 4:40 tempo, utan problem. En godkänd träningsmånad då jag jobbade 100% samt var bortrest en del på helger etc.

Summering 130810:
Jag är tillbaka! (vaden är dock inte 100% så jag är väldigt försiktig med fart eller annan tuff träning)