20:e april 2013, Springcross, 12 km terräng (54:23, 4:31/km).

Grymt bra och tufft träningspass och tidig prova på känsla inför LL30 i höst. Stor skillnad på flack löpning och löpning i terräng med bitvis djup lera.

Gick ut loppet med ganska bra självförtroende men det byttes efter en halvmil till en riktigt tung upplevelse. Vadande i lera och branta uppförsbackar hade jag inte alls tränat på. I mer än en backe under andra halvan gick jag upp för delar av backarna pga stumma ben. Inte särskilt nöjd med prestationen.

Prövade kokosbollsdieten (mycket samt lättillgänglig energi men relativt låg torrvikt), kan inte säga att den fungerade utmärkt. Men låg startvikt hade jag i alla fall. 75,2 kg exkl löparattiraljer/skor.

För att bli snabb terränglöpare krävs mycket löpning med fart i backe. Och det har jag inte alls tränat på. LL30 kommer bli grymt tufft.